Dubbel zoveel dromen

Excellent magazine - 2 / 2024

Met trots staat Studio Kees Marcelis deze maand tweemaal vermeld in de nieuwste editie van Excellent Magazine. De eigen woning van Kees Marcelis en een nieuwbouw villa in het Oosten worden uitgebreid belicht.

 

Al 35 jaar verwezenlijkte dromen

Met een grote glimlach opent Kees de voordeur van zijn fraaie herenhuis aan de rand van park Sonsbeek in Arnhem. Het heldere lijnenspel, het tijdloze en bijzondere interieur, het gebruik van zachte kleuren en natuurlijke materialen en het op maat gemaakte verlichtingsplan vormen ook in deze woning de duidelijke herkenningspunten van de signatuur van Studio Kees Marcelis. De uitgebreide kunstcollectie van kunstverzamelaar Kees verrijkt de woning tot een persoonlijk niveau.

Persoonlijke en warme, oase van rust

Een persoonlijke, warme en luxe oase van rust met uitzicht op de immer bewegende IJssel waren de dromen en wensen van de opdrachtgevers. In tegenstelling tot het gesloten karakter van de voorzijde is de achterzijde geheel open richting de IJssel, het terras, de tuin en de omgeving. Door de villa in de breedte te bouwen met twee aangrenzende vleugels kan er vanuit de gehele woning genoten worden van het prachtuitzicht.

Het resultaat van beide woningen is inclusief een mooie reportage te zien Excellent #02 2024.

 

Al 35 jaar verwezenlijkte dromen Fotografie: Marijke Dijkhof en Danyel Weideman

Persoonlijke en warme, oase van rust Fotografie: Joyce Gerritsen