Opnieuw verliefd op eigen woning

Excellent 2022

Zo’n dertien jaar geleden werkten de bewoners van de toenmalige nieuwbouwwoning tot volle tevredenheid samen met Studio Kees Marcelis. “Na al die jaren waren we op zoek naar een nieuwe look-and-feel voor ons interieur en klopten we weer bij hem aan. Onze wens? Een licht, luchtig en verrassend interieur en een duidelijke verbinding tussen de living en de keuken”, aldus de opdrachtgevers. “Ook nu zijn we weer tevreden over het eindresultaat. De uitstraling is compleet anders, maar we wonen wel nog steeds op deze fijne plek. Inderdaad, een nieuw thuis zonder te verhuizen.”

   

Om tot het gewenste resultaat te komen, sloopte Studio Kees Marcelis op de begane grond enkele tussenwanden. “Waar de keuken voorheen van de rest van de leefruimtes afgesloten was, hebben we nu vanachter het kookeiland een prettige connectie met de eettafel en de living. En zien we vanuit de keuken nog meer van onze tuin en de omgeving”, geven de bewoners aan. In de royale maatwerkkeuken paste Studio Kees Marcelis een zacht kleurenpalet toe en maken de elegante barkrukken de keuken tot een uitnodigende plek om er met het gezin of om met vrienden te verblijven. De bijzondere UFO Lamp is een eigen ontwerp van Kees Marcelis en is onlangs op de Salone del Mobile in Milaan geïntroduceerd. Het stijlvolle object is een ware blikvanger in de ruimte.

VERTROUWEN EN LEF
Ook de ronde eettafel in het bekoorlijke eetgedeelte is door Kees Marcelis op maat ontworpen en voegt sierlijkheid en klasse toe aan de woning. Het meest opvallende element vinden we tegen het plafond in de comfortabele televisiehoek: in een lichte verhoging paste Studio Kees Marcelis oranjekleurige wandbekleding toe. De bewoners: “Een idee van Kees, waaraan we even moesten wennen. Hij wist dat we in ons interieur van kleur hielden en dat we het lef hadden om gewaagdere keuzes te maken. En wij wisten op onze beurt dat we op zijn creativiteit en vakmanschap konden vertrouwen. En dus hebben we akkoord gegeven en daarvan hebben we geen seconde spijt gehad.” Het stijlelement voegt warmte en kracht toe aan het interieur en combineert fraai met de overige kleuren in de living. De haardpartij, de verlichting en de kunst maken het prettige sfeerbeeld compleet. “We zijn heel blij met het eindresultaat. Alle keuzes hebben goed uitgepakt. Of we weer opnieuw verliefd zijn op ons huis? Ja, dat is zeker waar.”