Ontwerp Profextru Hardenberg

Nieuwsbericht oktober 2022

Studio Kees Marcelis is momenteel met veel enthousiasme gestart met het ontwerp van het in- en exterieur van Profextru in Hardenberg.

Profextru is een internationaal bedrijf dat damwanden, kwelschermen, wandsystemen en panelen uit gerecycled kunststof ontwikkelt. Het gebouw, dat dateert uit 1957, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Bovendien passen de productielijnen, die nodig zijn voor de groeiende vraag, niet meer in de lage en verouderde fabriekshal.

Een deel van de oude fabriek wordt gesloopt en vervangen door een hogere hal. De typische en architectonisch waardevolle rondingen worden rondom behouden. De glazen puien en overstekken worden in oude stijl hersteld.

In de eerste 2 hallen komen de kantoorfuncties. Om meer daglicht en een prettige buitenruimte te creëren wordt in deze hal een patio gesneden, direct bereikbaar vanuit de toekomstige bedrijfskantine. De verschillende werkplekken zijn losjes in de hal geplaatst, waardoor de indrukwekkende, oude structuur van de fabriek zichtbaar blijft. De verschillende onderdelen van het bedrijf zijn terug te zien in de verschillende kleuren van het interieur.

In onderstaand filmpje alvast een ‘sneak preview’ van hoe het er straks uit gaat zien: