Van binnen | Van buiten

Studio Kees Marcelis ontwerpt unieke woon- en werkomgevingen, van binnen naar buiten. Belangrijk uitgangspunt is altijd dat de persoonlijkheid van onze opdrachtgever terug te vinden is in het eindresultaat. Het ruimtelijk vertalen van uw droom is onze passie.

Brede opdrachten | Onbegrensde mogelijkheden

Ons portfolio is heel divers met nieuwbouw-, verbouw-, transformatie-, renovatie- en interieurprojecten. Dit doen we voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Van duurzame villa tot design fietsenstalling, van prettig kantoor tot comfortabele vakantiewoning, de Studio benadert elke opdracht als uniek maatwerk, tot in de kleinste details. Wanneer de ruimte erom vraagt passen we ook zelf ontworpen producten toe zoals tafels, verlichting en tuinmeubilair. Het streven van team Studio Kees Marcelis is om mensen te verrassen met bijzondere ontwerpen. Van droom tot werkelijkheid.

Anke

anke@keesmarcelis.nl

In 1992 begon Anke haar studie hbo Bouwkunde in Arnhem, waar de van origine Brabantse altijd is blijven wonen, nu al een hele tijd met man en twee kinderen. Deze eerste studie werd gevolgd aan de Academie van Bouwkunst, wat Anke een sterk zwaargewicht maakt in de studio. Dat ‘zwaargewicht’ moet je niet letterlijk nemen. Dat lukt niet bij iemand die aan trailrunning en boksen – en oké, fanatiek legoën – doet, en die sowieso veel hardloopt en wandelt in de prachtige omgeving van Arnhem en Oosterbeek. Dat zijn toch sterke punten. Zelf noemt Anke: goed kunnen luisteren, grote betrokkenheid en zorgvuldig handelen. Voilà, een echt zwaargewicht dus.

Anne

anne@keesmarcelis.nl

Nadat Anne haar diploma aan het vmbo-gt had behaald, was haar volgende stap mbo Interieuradviseur aan het Rijn IJssel in Arnhem. Architectuur en design hadden haar interesse, haar leergierigheid was nog niet gestild, dus haar derde opleiding werd hbo Interior Design & Styling aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer. Daar kwam Studio Kees Marcelis in beeld, want hier liep ze stage in haar afstudeerjaar. Dat beviel aan beide kanten zeer goed. Met name de zorgvuldigheid en gestructureerdheid waarmee Anne werkt vielen op bij haar collega’s. Dus toen Anne haar studie met een mooi cijfer had afgerond, lijfde de studio haar meteen in. De sociale, begripvolle Anne onderneemt graag leuke dingen met haar vriendinnen en doet aan fitness.

Esmée

esmee@keesmarcelis.nl

Sinds 2019 werkt Esmée bij Studio Kees Marcelis. Bevlogen dook zij het vak van (interieur)architectuur in. Het mooiste volgens haar? Wensen van opdrachtgevers op een unieke manier vertalen in een ontwerp. Het eindresultaat moet de opdrachtgevers verrassen, terwijl zij zich er ook in herkennen. “Ja, daar samen met hen naartoe werken is het mooiste”. Of het nu gaat om een grote villa of een kleiner interieurproject, Esmée wil de ontwerpen verfijnen tot in de kleinste details. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft zij geleerd buiten de bestaande kaders te denken. Technische kennis deed zij op bij een pre-master Bouwtechniek aan de Academie van de Bouwkunst Arnhem. Van berglandschappen kan Esmée overigens erg genieten, of dat nu te voet, op ski’s of achter op de motor is. Dichter bij huis kan zij haar hoofd heerlijk leegmaken tijdens een goede work-out.

Jasper

jasper@keesmarcelis.nl

Geboren en getogen in de Achterhoek, sinds 2016 getrouwd, woonachtig in Warnsveld en sinds 2019 vader van een zoon. Zijn schoolcarrière – vmbo-, mbo- en hbo-bouwkunde richting constructie – en eerdere werkervaring elders leidde stapsgewijs en gestaag naar het hoge niveau dat de bouwkundig tekenaar de studio en diens opdrachtgevers kan leveren. Als hobby tekent hij ook, maar dan anders, vrijer. Fitness en koken zijn nog twee zaken waarmee hij zich graag fanatiek bezighoudt. Iedere dag staat Jasper vroeg op om zijn zoon naar de opvang te brengen, daarna rijdt hij door naar zijn werk. Hij is een recente aanwinst van de studio en bij hem rust de schone taak om uitvoering en ontwerp samen te brengen. Zijn sociale betrokkenheid, zijn constructieve kijk en zijn bouwkundige uitwerkingen beschouwt hij als de grootste winstpunten voor de studio.

Joyce

joyce@keesmarcelis.nl

Joyce is gespecialiseerd in vast meubilair en keukens. Een vlotte werker, snel met tekenprogramma’s en altijd oplossingsgericht, waarbij de persoonlijke wensen van de opdrachtgevers centraal staan. Zij kunnen nog zoveel ideeën in hun hoofd hebben, op het moment dat opdrachtgevers naar de studio komen ze toch nog weten te verrassen, daar gaat Joyce voor. Om de optimale beleving te kunnen overbrengen vertaalt zij plannen en ontwerpen in 3D. In België studeerde zij voor interieurvormgever. Waarom daar? Omdat je daar een sterke basis krijgt van de kennis die een interieurvormgever moet hebben. Voor de liefde verhuisde deze Brabantse naar boven de rivieren. En zo kwam zij bij de studio terecht. Maar in februari is er altijd een korte periode dat ze teruggaat naar haar roots, want het carnaval wil Joyce niet missen.

Karlijn

karlijn@keesmarcelis.nl

In de studio is Karlijn degene die het langst met oprichter en naamgever Kees Marcelis samenwerkt. In 2008 kwam zij binnen als administratief medewerkster en meteen was er een klik met Kees. Ze groeide uit tot zijn rechterhand in goede en soms in iets minder goede tijden. Van directiesecretaresse is haar functie geëvolueerd tot styliste van de projecten. Ze volgde hiervoor een module aan Academie Artemis in Amsterdam. Het blijkt dat hier haar hart ligt, al zal ze zeker nauw bij de organisatie betrokken blijven. Dat enthousiaste, oplossingsgerichte denken van haar blijkt multi-inzetbaar. Haar man Hugo profiteert er ook een beetje van, want Karlijn zet zich ook in voor zijn zaak. Op zaterdagochtend staat ze graag langs de lijn bij het voetbalveld om haar jongens aan te moedigen.

Kees

kees@keesmarcelis.nl

Kees is trots op zijn studio, maar hij waakt ervoor om te blijven hangen in succes. Je kunt op een gegeven moment ook je gewilde trucjes herhalen, maar daar is hij niet van gediend. Altijd nieuwe dingen uitproberen en nooit stoppen met groeien zijn de credo’s, waardoor Studio Kees Marcelis in de loop van zijn bestaan is geëvolueerd van louter interieurarchitectuur naar ook veel architectuur en productontwerp. Het gaat om het vak, vindt Kees, je wilt nog beter worden. Klanten zijn daar uiteindelijk ook alleen maar mee gebaat, concludeert de empathische ontwerper, en hij kan het weten. Uit alles blijkt dat deze gepassioneerde nestor van het gezelschap nog lang niet aan afbouwen denkt, laat staan aan stoppen. En dat terwijl hij toch hobby’s genoeg heeft, van wandelen tot verre reizen maken, van lezen tot fotograferen. Kunstliefhebber is hij ook, graag bezoekt Kees musea en galeries (en dan probeert hij niks te kopen).

Milan

milan@keesmarcelis.nl

Tijdens zijn studie aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer maakte Milan voor het eerst kennis met het ontwerpvak. Hij deed ervaring op bij een grote meubelwinkel, maar uiteindelijk was het hoog tijd om deze opgedane kennis ook toe te passen in interieurs. In 2021 liep zijn voorliefde voor ontwerpen uit op een stage bij Studio Kees Marcelis en sindsdien is hij niet meer vertrokken. Eerst in zijn rol als interieurontwerper, maar nu ook als productontwerper werkt hij elke week met veel enthousiasme aan verschillende projecten. “Je kunt nooit teveel leren” vindt Milan, daarom begint hij binnenkort aan de master Interior Architecture in Utrecht. In zijn vrije tijd zoekt Milan graag een terrasje op of slaat hij een balletje op de tennisbaan.

Ted

ted@keesmarcelis.nl

De Benjamin van de studio. Ted heeft een puppycursus gedaan en is 3 dagen per week aanwezig. Hij is dol op lekker eten en gaat ook graag van binnen naar buiten: wandelen in het bos, spelen met andere honden en pootje baden zijn favoriet. Mocht je Ted tegen komen op de studio, aandacht vindt hij heel fijn en een aai over zijn bol wordt als zeer prettig ervaren.

 

 

 

Vera

vera@keesmarcelis.nl

Na het afronden van haar stage bleef Vera bij de studio waar ze nog steeds met alle plezier als interieurontwerper werkt. Elke dag leer je weer wat bij en kom je weer nieuwe uitdagingen tegen. Vera is er dan ook van overtuigd dat dit vak haar nooit zal gaan vervelen. Daar draagt de prettige werksfeer – goede samenwerking, behulpzaamheid én humor – zeker aan bij. Van de locatie van de studio geniet zij ook. Dus tijdens lunchtijd een lekkere wandeling maken in de bossen of langs het water is voor Vera als het even kan vanzelfsprekend. Net als dagelijks minstens een halfuur vrijhouden om muziek te maken. Ze studeerde aan Artez in Zwolle, gevolgd door de pre-master Bouwtechniek in Arnhem. Deze combinatie van creatief denken en technische kennis is voor haar een goede basis om bijzondere ontwerpen tot stand te laten komen.