Kees Marcelis

De wereld is verweven met schoonheid, kansen en mogelijkheden. Het is er allemaal al. Maar je moet het wel (h)erkennen.

JE KUNT KIJKEN, MAAR KUN JE OOK ZIEN?

Kees Marcelis (interieurarchitect) neemt je mee en laat je beleven.  Hij  is een denker en een dromer. Een man die zichzelf (en anderen) altijd blijft verwonderen. Hij kijkt namelijk met een andere en bijzondere blik naar de wereld. Hij ziet wat de werkelijkheid zou kunnen zijn en weet dat alles – van een lijnenspel in een gebouw tot de delicate nerven van een boomblad – iets moois in zich heeft. Schoonheid zit verweven in alles om ons heen, maar het is wel aan jezelf om dit te (h)erkennen.

Kijken kan iedereen, maar kun je ook echt zien? Zien, ervaren en absorberen: Kees Marcelis kan, mede door zijn oog voor detail, iets bijzonders ontwaren in het schijnbaar alledaagse. Het ligt er maar net aan hoe je ernaar kijkt en waar je op focust. Kijk eens vanuit een ander perspectief, zoom ergens op in, en voorwerpen of ruimten krijgen een nieuwe betekenis. Hij krijgt anderen mee  in zijn droom en maakt er ook hun droom van.

Kees Marcelis zit meer dan 25 jaar in het vak. In die jaren heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Kenmerkend aan hem is zijn bijzondere eenvoud. Hij weet ruimten optimaal te benutten en is een tovenaar met licht. Zijn sterke lijnenspel geeft zijn ontwerpen rust, kracht en karakter. Daarnaast is hij een meester met kleur. Kees Marcelis is een levensgenieter, een goede luisteraar en tegelijkertijd een verhalenverteller.

Seeing is creating
Kees Marcelis

Nederlands | Hardcover | 2010 | Prijs €22,95

Een bijzonder sfeervol uitgevoerd boek met 10 bijzondere inspirerende nationale en internationale projecten.

Neem contact op