Tuinkamers in Coppelmans Valkenswaard

Nieuwsbericht 16 februari 2023

Na jaren intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover, Coppelmans Valkenswaard is gestart met de uitbreiding, verduurzaming en restyling van hun bestaande pand. Het pand wordt CO2 neutraal door middel van een warmtepompinstallatie en maar liefst 1.900 zonnepanelen. Onderdeel van deze plannen is een nieuw restaurant met speelfaciliteiten en een buitenterras.

Studio Kees Marcelis heeft het ontwerp gemaakt voor het interieur van het horecadeel. Uitgangspunt is een warme, fijne ruimte waar het prettig toeven is op zowel drukke, als minder drukke dagen. De staalconstructie van de kas vormt de zwartgrijze basis van de ruimte, de hoge glaspui de blikvanger van het restaurant. Warme kleuren, natuurlijke materialen en vooral veel groen geven het restaurant een echt tuinkamergevoel.

 

Om de grote ruimte op te delen in kleinere ‘kamers’ hebben wij stalen frames ontworpen die de grote en spectaculair hoge ruimte opdelen in kleinere kamers. Ieder seizoen kan de styling binnen deze frames worden aangepast naar thema. De frames worden doorgezet naar de 1e verdieping waar, door het houten plafond, een andere sfeer hangt. Voor de ruimte zijn ook ‘bloempotlampen’ ontworpen: stalen cirkels met bloempotten. In de gaten van deze potten komen spots, als accentverlichting. De bestrating van het buitenterras wordt naar binnen doorgetrokken voor het ultieme binnen-buitengevoel. Bij mooi weer kan een groot deel van de glazen pui worden opengezet en kan er genoten worden van het zonnetje en het prachtige uitzicht.