Vakantie in eigen tuin

Excellent 2021

Met zijn oog voor detail kan interieurarchitect Kees Marcelis iets bijzonders ontwaren in het schijnbaar alledaagse. Samen met zijn team weet hij je mee te nemen in zijn wereld door goed te kijken, te luisteren en te schetsen. Aan het begin van zijn carrière begon hij aan de binnenkant van een gebouw als interieurarchitect; inmiddels is hij ook naar buiten getreden en ontwerpt hij samen met het veelzijdige team van Studio Kees Marcelis complete gebouwen. Zijn ervaring als interieurarchitect neemt hij nog altijd mee in zijn ontwerpen: hij ontwerpt altijd van binnen naar buiten.

Zien, ervaren en absorberen: de ervaren Kees Marcelis – hij zit al meer dan dertig jaar in het vak –kijkt met een andere en bijzondere blik naar de wereld. Hij ziet wat de werkelijkheid zou kunnen zijn en weet dat alles – van een lijnenspel in een gebouw tot de delicate nerven van een boomblad – iets moois in zich heeft. Schoonheid zit immers verweven in alles om ons heen, maar het is wel aan jezelf om dit te (h)erkennen. Hij krijgt anderen mee in zijn droom en maakt er ook hun droom van. De bijzondere eenvoud in zijn ontwerpen kenmerkt zijn stijl. Hij weet ruimten optimaal te benutten en is een tovenaar met licht. Zijn sterke lijnenspel geeft zijn ontwerpen rust, kracht en karakter. Daarnaast is hij een meester in het werken met kleur. “Het is onze passie mensen te raken met bijzondere ontwerpen.”

  

Om de uitstraling van de ruime achtertuin aan te laten sluiten bij het statige en luxe herenhuis, schakelden de opdrachtgevers Studio Kees Marcelis in. De grootste wensen waren een luxe poolhouse en een zwembad. “ook vroegen ze ons om het zicht op het achtergelegen flatgebouw zoveel mogelijk weg te werken en daarmee ook voor privacy in de tuin te zorgen”, vult interieurarchitect Kees Marcelis aan. In samenwerking met Hendriks hoveniers en Heuff zwembaden realiseerde de creatieve studio een jaloersmakend droomplaatje, dat de verwachtingen van de opdrachtgevers ruim heeft overtroffen.

Het poolhouse ademt luxe, warmte en comfort en kent een grote aantrekkingskracht, zowel overdag als ’s avonds wanneer het prachtig is verlicht en de brandende haardpartij voor extra beleving zorgt. In het interieur van het strak vormgegeven poolhouse paste Studio Kees Marcelis voornamelijk hout toe, dat fraai combineert met het kleurrijke meubilair. “In combinatie met het zwembad vormt het poolhouse natuurlijk een perfecte setting voor heerlijke dagen met familie en vrienden”, lacht Kees, die aanstipt dat in de middag en de avonduren de zon het zwembad en het poolhouse heerlijk beschijnt.

Door het strategisch planten van twee grote wintergroene pijnbomen is het zicht op – en vanuit – het flatgebouw flink verminderd. Ook het poolhouse zelf draagt uiteraard bij aan de toename van de privacy in de tuin. In de sfeervolle tuin brengt een geraamte van (winter) groene (wolk)hagen het hele jaar een warm en geborgen gevoel in de tuin. Het is een cocktail van grassen en bloeiende vaste planten, dat in ieder seizoen voor een ander sfeerbeeld zorgt.