Warm welkom bij Coppelmans

Nieuwsbericht juli 2024

Na een grondige verbouwing en flinke uitbreiding is het tijd om volop te genieten van het eindresultaat: Tuincentrum Coppelmans Valkenswaard heeft een prachtig nieuw restaurant. Het ruime restaurant bestaat uit 2 verdiepingen, een gigantische kinderspeelhoek en 2 buitenterrassen met prachtig uitzicht over het Dommeldal.

Studio Kees Marcelis heeft opdrachtgever Bas Coppelmans geadviseerd en geholpen met de vele keuzes die er gemaakt moesten worden. Kleuren en materialen zijn vertaald in 3D impressies, bijgeschaafd en verfijnd. Net zolang tot het ontwerp naar wens was.

 

Uitgangspunt was een warme, fijne sfeer te ontwerpen waar het prettig toeven is op zowel drukke, als minder drukke dagen. De staalconstructie van de kas vormt de zwartgrijze basis van de ruimte, de hoge glaspui de blikvanger van het restaurant. Rustgevende kleuren, natuurlijke materialen en vooral veel groen geven het restaurant een echt tuinkamergevoel.

Het resultaat mag er zijn!

Het horecadeel heeft een grote keuken, uitgiftebalie en bar. Hier kunnen bezoekers van het tuincentrum genieten van een hapje, een drankje en kunnen de kids lekker spelen. De bestrating van het buitenterras is naar binnen doorgetrokken voor het ultieme binnen-buitengevoel. Bij mooi weer kan een groot deel van de glazen pui worden opengezet en kan er genoten worden van het zonnetje en het prachtige uitzicht.

Op de website van Coppelmans is te lezen hoe goed het ontwerp en de sfeer bevalt: “Naast de comfortabele zitplaatsen binnen in het restaurant, kunnen bezoekers ook plaatsnemen op het uitnodigende terras. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht over het pittoreske Dommeldal. ‘De landschappelijke inpassing maakt het plaatje echt compleet. Een dergelijk uitzicht sluit perfect aan bij het DNA van een tuincentrum: leven en genieten in het groen. Bovendien past het prachtig bij ons streven om bezoekers – jong én oud – een onvergetelijke dag te bezorgen in een prachtige omgeving met kwalitatief hoogwaardig eten,’ aldus de eigenaar. Het is deze harmonie tussen natuur en gastvrijheid die zorgt voor een unieke ervaring voor elke bezoeker”