Tijdloze schoonheid

Nieuwsbericht januari 2024

Deze prachtig gelegen woning in Bemmel is toe aan een grondige metamorfose. De in slechte staat verkerende bijgebouwen worden gesloopt en nieuw gebouwd. Het hoofdgebouw krijgt een duurzame schil door nieuwe kozijnen, een geheel vernieuwd dak, gevelisolatie en zonnepanelen. Daarbovenop krijgt het sterk gedateerde interieur een flinke opknapbeurt, zodat de woning weer flink wat jaren meekan.

 

 

Het hoofdgebouw behoudt zijn klassieke uiterlijk met bijzondere metselverbanden. Om hem toch in een modern jaste te steken, wordt de gevel licht gekeimd. Contrasterend wordt de gevel van de nieuwe aanbouw voorzien van geprofileerde stalen platen. Aan de straatzijde zorgen houten lamellen, behalve voor meer privacy, ook voor extra warmte in het ontwerp. Om de verbinding tussen deze twee gebouwen te versterken zijn de stalen gevelplaten en de houten lamellen ook toegepast op het balkon van het hoofdgebouw.

De woning is omgeven door een prachtige, royale tuin. Door het verschuiven van de woonkamer, keuken en slaapkamer wordt de oriëntatie van de woning naar het uitzicht gedraaid. Waar normaliter het zitgedeelte gericht is naar binnen, was het hier van belang om altijd naar buiten te kunnen kijken. De veranda’s die grenzen aan de keuken en slaapkamer benadrukken dit binnen-buiten gevoel nog meer. Het hele jaar door kan er nu van de tuin genoten worden vanuit verschillende plekken.

Alle binnenruimtes worden tot in het kleinste detail uitgewerkt om zo de smaak en wensen van de opdrachtgevers tot in de puntjes terug te laten komen. Voor dit interieur is namelijk een schilderij als belangrijke inspiratiebron gebleken. Alle kleuren en materialen vormden zich al snel rondom dit kleurrijke tafereel, waardoor een uniform, maar vooral uniek interieur ontstaat. De natuurtinten bruin, oranje en groen geven direct een warme en fijne sfeer die ook nog eens sterk samenspeelt met de stalen plaat en houten lamellen aan de buitengevel. Dit is dan ook waar Studio Kees Marcelis voor staat en naar streeft: een naadloze overgang van binnen naar buiten. Een goed ontwerp is tijdloos, uniek én persoonlijk.