Van oude kapschuur tot woning

UW Woonboek nr. 6 2023

Voor de zesde keer staan wij in het nieuwe UW Woonboek met het artikel van schuur tot schuurwoning. Het eindresultaat klopt en is een prachtig voorbeeld waar de liefde voor het vak, met hoogwaardige materialen en respect voor de omgeving samenkomen. De voormalige schuur is volledig gestript tot alleen het karkas van de gebinten overbleef. Door het geraamte te liften is onder de woning een hele nieuwe fundering geplaatst, voorzien van nieuw leidingwerk waarop het skelet weer is geplaatst.

De living en eetkamer zijn gescheiden door een blauwstalen doorkijkhaard. Het riante mosterdgroene tapijt zorgt voor warmte, sfeer en verbindingen tussen beide ruimtes. De karakteristieke gebinten en het enorm hoog plafond zijn het authentieke bewijs van de voormalige schuur.

Vanuit de keuken bereik je de master bedroom met een doorloop naar de aangrenzende badkamer. Deze is voor zien van een vrijstaand bad met uitzicht op de tuin, een toilet en douche die door een stijlvol badmeubel van elkaar zijn gescheiden.